FOTKY Z KAZACHSTÁNU

Monday, March 23, 2009

První full flighty

Tak jsme se úspěšně probojovali až ke konci "normálních" full flightů, zítra začínáme nouzové a abnormální postupy. Když řeknu, že nám všechno šlo báječně, tak každý, kdo už má podobnou zkušenost za sebou, bude jasně vědět, že kecám. Řeknu tedy, že vesměs se nám docela dařilo, ale samozřejmě ne vše se nám podařilo tak, jak bychom chtěli. :-) Jinými slovy, nezabili jsme se, ale některé věci mohly být lepší...no, každopádně od zítra už máme bonusové lekce, kde se nám záludný instruktor bude snažit co nejvíce zkazit den zapalováním motorů a podobnými vylepšeními.

Tak letu zdar... :-)

Thursday, March 19, 2009

Konec teorie

Zdravíme všechny, máme to potěšení oznámit, že před dvěma dny jsme úspěšně prošli závěrečným přezkoušením z postupů a dnes jsme složili testy z výkonnosti a znalosti systémů letadla. Teď už nás tedy dělí pouhých 31 hodin od prvního full flight simulátoru a konečně už se dočkáme "skutečného" řízení letadla.

Sunday, March 15, 2009

Přezkoušení

Tak za sebou máme přezkoušení z normální části, dostali jsme razitko a podpis do kolonky "ready for abnormal phase". Za odměnu nám jen o 11 hodin později už hořel první motor, vypadnul první generátor, upadly nám první dveře a ztratili jsme prvního imaginárního pasažéra. Následovaly chuťovky jako emergency electric configuration nebo dual hydraulic failure, kdy na letadle funguje snad už jenom posádka a některé displeje. Přes všechno ostatní jsou varovné červené praporky a řídit letadlo lze jen za omezených povětrnostních podmínek, zvláště co se podmínek přiblížení na přistání týče. Letadlo je většinou degradováno až na CAT I, ale občas zvládneme i CAT II po množství všemožných resetů. Protože nás plánovači moc nešetří, jsou z nás noční tvorové a časy simulátorů od 00:00 do 04:00 nejsou vzácnou vyjímkou, tak až budete tenhle příspěvek číst, budeme už asi někde na konci výcviku nouzových postupů nebo, když uděláme přezkoušení, tak už konečně z naší bedny bude full flight. Potom už jen 7 lekcí, LOFT, SKILL TEST a LVO.


A potom už jed další hromada pozemních školení a 6 okruhů.

Držte palce a koukejte taky napsat nějaké komentáře!!! :-)