FOTKY Z KAZACHSTÁNU

Tuesday, September 23, 2008

Tour de Europe 2008

Zdravím vás všechny po dlouhé odmlce. Všem těm několika málo lidem, kteří snad ještě vydrželi občas kouknout na tyhle stránky, se omlouvám za dlouhou neaktivitu, ale letní sezóna je v plném proudu a tak nás žáci i zaměstnavatel nutí jít až na doraz normy a času mnoho nezbývá, o silách nemluvě.

Snad vám jako omluva postačí několik následujících článků o naší šestidenní cestě po Evropě, kterou jsme podnikli s Juditou, aby ona si nalétala hodiny a ja si od létání odpočinul. :-) Vzhledem k mému současnému návratu do tvrdé reality pracovního procesu budu přidávat jednotlivé dny postupně podle volného času, tak se na mě nezlobte a pro nedočkavce je odkaz na kompletní fotogalerii níže.

Fotogalerie Tour de Europe 2008.


Den první

Po několika dnech a probdělých nocích strávených plánováním traťi, vyhledáváním vhodných, volných a hlavně cenově dostupných hotelů (za ubytování budiž Juditě vystavěn pomník a složena hluboká poklona) jsme se konečně dne 8. září LP 2008 začali protloukat dopravní zácpou na letiště Benešov, kde jsme naskládali naše skromná zavazadla a asi 15 kg dokumentace do letadla C182 RG. Srovnali jsme to krásně, byli jsme rádi, že jsme se vešli.


Následoval jenom krátky přeskok do Brna, kde jsme provedli technické mezipřistání a doplnění paliva. Bohužel počasí nad Alpami si vybralo svou daň, a tak ze zamýšleného vyhlídkového letu skrz Alpy byl najednou IFR let těsně nad oblačností. Díky tomu, že plánek nám dlouho nechtěli schválit, padla naše představa, že složíme své hlavy této noci na letišti LDLO - Mali Lošinj. Následoval celkem hladký let do slovinské Portorože - LJPZ, odbavení a krátký přeskok podél pobřeží do Vrsaru - LDVR. Přivítal nás inžeňéééér Alex, starostlivý starší pán, bývalý kapitán Learjetu 35, který je na své tehdejší postavení náležitě hrdý, a také to dává najevo. Přikotvili jsme cessničku a zamířili na hotel. Vděčně jsme uvítali "plata za 2 osobe" plné ryb a mořských plodů a náležitě zmožení jsme se vydali naplánovat následující let a usnout spánkem spravedlivých.